vineri, 26 februarie 2010

un martisor in dar

Ehh..se apropie martisorul  si ziua femeii, a mamei, a iubitei ...asa ca avem nevoie de cateva idei de cadou.

Laura ne poate inspira frumos in acest sens.


miercuri, 24 februarie 2010

this train

..aveam pofta de niste muzici ritmate...dance!!

vineri, 19 februarie 2010

epidemia verbala a lui 'super'

Astazi totul e super!
Termenul asta a invadat vorbirea noastra cu o asa frecventa, incat parca a ajuns sa ne manance toate celelalte cuvinte, nu mai e loc de un "grozav", "minunat", "extraordinar"...

Apoi, a ajuns sa eticheteze si realitati care nu sunt chiar asa nemaipomenite...gen, vremea e super!( cand ea de fapt e doar buna), ce super iti sta cu haina asta!(cand, de fapt, iti sta doar frumos), e super ca poti sa vii!(adica ma bucur ca faci asta), ai niste ochi super!(adica sunt blanzi, calzi, au o culoare draguta, iti vin bine pe fata :)...), am facut asta pentru tine...o, super!(in loc de multumesc, apreciez!)...lista poate continua, oriunde e loc de super, adverb des folosit de francezi, care sunt incantati si se mira de orice pe lumea asta atunci cand converseaza.

Asa ca, asemeni surorii nostre de ginte latina, nu respiram, nu graim, nu existam fara super, ca si cum toata viata noastra s-ar desfasura la modul superlativ, noi am fi niste super oameni care avem o super viata, cu un super job, cu super colegi, super haine, super vacante, super mobila si super wc :D..si super de toate.
Pai si ce ne mai vaitam atata..cu super asta inserat in existenta noastra la tot pasul, ar trebui sa avem super satisfactii, super senzatii si sa fim niste super interesanti, cu tot ce ne trebuie...c'est super!!

Ehhh, pana una-alta, ramanem doar cu rostirea lui super, ca, in rest, suntem niste oameni normali.

joi, 18 februarie 2010

luna patrata

...si stele patrate...si folk music...

marți, 16 februarie 2010

"prima casa" din viata ta...cea din povesti

...sau asa cum scria, mare, pe o pancarta in fata unui complex de locuinte noi(pe undeva prin Titan), "casa ta, viata ta!"...ei, nu zau!!!

Pe cuvantul lor de afaceristi ca eu sau orice tanar cu totii neuronii in teasta isi va vinde viata lui Mefisto imobiliaru' pentru  4 pereti !?
Sincer, mi se pare revoltator ca in tara ta, un tanar sau o familie tanara sa fie nevoita sa-si vanda libertatea din fasa, in conditii legale, pentru minimul de decenta, acela de a avea unde sa stea.

Da, stiu, asta se face in toata lumea, se iau credite de la banci sau direct la investitori pentru a fi si tu in randul lumii, adica pt a-ti semna acordul de sclavie moderna, pe plantatiile guvernantilor care mananca si ei o paine cinstita din imobiliare...
Ohhh...dar iata ca vine criza cu valiza si incepe sa cada piata...atunci, ce se gandeste creieru' aducator de ploaie sfanta peste tara, haideti sa mai inventam o chestie, un program ceva ca sa tinem fraierii in joc, sa nu le piara chefu' nebun de cumparat case, plus ca mai avem, indirect, alaturi si parintii fraierilor, mandri ca ei au rostul lor si care au numai pilde intelepte pentru urmasi: da' trebuie sa aveti si voi o casa a voastra, mama!

Si iaca asa se naste programul iesitor din criza si ridicator al economiei patriei si anume ....prima casa!!! ....asta ca sa fim ajutati sa intram cu dreptu' in sistemu' asta nou-nout, capitalist si european...ohhh, cand de fapt, ascunde un asa comunism si o asa cusca, asa multe gratii de nici cu gandu' nu gandesti.


Lasand bazaconiile la o parte, sa redevenim seriosi in ale tarii si sa parcurgem niste informatii referitoare la pomana pe care si-o face statul cu noi, astia tineri si buni de munca :).

Luati de cititi si va minunati, adica informati :D de aici !!
...de la tata guvernu', cu dedicatie pentru tineretu' Romaniei!

sursa foto : www.incasa.ro/_files/Image/galerie/5/casa_1.jpg

luni, 15 februarie 2010

siri svegler sau noisettes?

..cred ca amandoua...ascultaretii radio guerrilla stiu ;)



duminică, 14 februarie 2010

fashion online

...da, suntem femei si n-o sa ne vindecam niciodata de boala fashionului :D...bineinteles ca doua manute mici, cu degetele delicate scruteaza, din taste, zarea internetului in cautare de shopping, chiar si acasa :D...si cum cine cauta, gaseste, iacata-ma intrata pe un super site de fashion ....strigand inca o data: ura!! probabil dumnezeu a fost femeie :D...ca parca prea ne-a invatat asa, din fasa, cum sa ne cladim fericirea cu propriile maini.

Enjoy the ride!

foto: www.kyra.ro

ce (ma) fac de sf valentin?

Eu cred ca asta e o zi ca oricare alta, o zi in care poti celebra sau nu iubirea, dar nu cred ca sentimentul se cere cantat, aclamat intr-o zi anume a anului...mi se pare putin fortat pt ca necesita un scenariu, o regie si poate niste trucuri, iar dragostea nu are nevoie de asa ceva.

Pe langa fatada comerciala care se da evenimentului, pe langa vanzoleala de prin malluri, unde se pun la cale casatorii de o zi sau alte ineptii, sf valentin asta nici macar nu e al nostru...macar daca am tine si noi cont de credintele noastre in dragobeti (dragobetele saruta fetele ),zburatori cu negre plete si ilene cosanzene...da' iaca nu, trebuie sa facem si noi ca americanii, etalonul nostru in toate.

Si apoi produsele puse pe taraba tuturor, zilele astea, in spiritul sarbatorii mult asteptate, mi se par niste kitsch-uri in mare parte...parca par mai acatarii dulciurile frumos si tematic ambalate....in rest, daca tot vreti musai sa va cadorisiti dragul/draga, mai degraba va puneti putin creativitatea la treaba si inventati ceva frumos si care sa va reprezinte. Asta in cazul cuplurilor.

Pe partea cealalta a baricadei sunt cei singuri care poate simpatizeaza totusi pe cineva si acum au prilejul sa-si declare sentimentul prin scrisorele de amor, trimise anonime sau nu.
Fetele sufera cel mai mult: da' io cum sa fiu, draga, singura de sf valentin?...de parca ziua asta e inceputul si sfarsitul a toate pe lumea asta, asa o mare suferinta nici ca am vazut..vai, vai!!

Hellooo!!! Lasati amatorii de senzatii americanesti sa bata mallurile si sa se sarbatoreasca cu inimioare batande si mirosinde a hipermarket si voi, dragile mele lalele, chiar daca sunteti singurele, incetati cu jelania, acus-acus vine primavara, cu 2 zile cu adevarat de sarbatoare pentru femei, in care cu siguranta veti fi rasfatate de barbatii din jurul vostru.

Si ca sa intru si eu in jocul asta de azi, va dau o sugestie de cadou muzical .
Sa fiti iubiti!




sursa foto: www.irisquilts.com/images/tn_the%20lovers.jpg

vineri, 12 februarie 2010

niste olanda

...adica niste amsterdam, un tanar european si o poveste...










..mereu acelasi tanar european, mereu aceeasi poveste...spusa cu ochii ratacind intre niste vitrine, multe vitrine dintr-un cartier rosiatic ce vinde placere...un oras ce te invita la hedonism, epicurianism chiar, intr-o tara cu tron si regina...
..un popor cu un stil de viata liber(tin), normal in lumea lui, fara a-l impinge la excese...casele cu geamuri inalte, fara perdele, ca si cum nimic nu e de ascuns, adapostesc o natie cu vederi largi, cu un trecut, dar si un prezent glorios economic, o lume moderna care foloseste cu gratie bicicleta ca mijloc de locomotie, din respect pentru aerul pe care-l respira sau poate din dragoste pentru viata, din nevoia de a-si simti trupul activ si pe celelalte strazi ale amsterdamului, nu numai pe poteca ingusta dintre vitrinele ce ascund si vand povesti de zi cu zi, mereu aceleasi  si totusi, de fiecare data, altele...
..o tara fascinanta pentru oricine nu e olandez, pentru oricine are granite trasate in libertatea mintii, trupului sau sufletului...

miercuri, 10 februarie 2010

Badea pune in aplicare conceptul de happy friday

...si a ales sa fie ...bad to the bone...chiar ...in gura presei de vineri :)


marți, 9 februarie 2010

banii aduc sau nu fericirea?

Eu as raspunde ca depinde de familia in care te nasti.

Daca te nasti in puf, atunci banii sunt o normalitate, nu neaparat o sursa de fericire...poate de nefericire daca ramai fara ei, ca esti nevoit sa traiesti la standarde mai joase si iti e greu, nefiind invatat asa.

Dar daca te nasti intr-o familie normala, banii iti aduc doar aparent fericirea fiindca s-ar putea sa nu stii "sa-i porti" si sa devii un parvenit memorabil sau s-ar putea sa ti se para o povara, sa-ti dai seama ca datorita lor te invarti intr-o lume falsa, in care totul se masoara in conturi, in case, masini si vacante luxoase, adica numai in lucruri trecatoare, exterioare tie, care nu te definesc ca persoana.

"Am trait un adevarat soc cand mi-am dat seama cat de oribil, lipsit de suflet si de sentimente este stilul de viata de cinci stele. In cele trei saptamani petrecute in Hawaii, am cheltuit o suma impresionanta de bani si nu am intanit nici o persoana adevarata- numai actori. Personalul era prietenos, iar turistii jucau rolul unor persoane importante. Nimeni nu era real", declara milionarul austriac Karl Rabeder care si-a donat toata averea in valoare de 3 milioane de lire pt ca, spune el, "Munceam ca un sclav pentru lucruri pe care nu mi le doream si care nu imi trebuiau. Mi-am spus ca trebuie sa abandonez acest stil de viata si sa incep sa traiesc cu adevarat".

"O lunga perioada de timp am crezut ca bogatia si luxul te fac automat fericit. Provin dintr-o familie saraca in care regula de baza era sa muncesti pentru a obtine bunuri materiale. Asta am si facut", dar se pare ca banii il nefericeau.

Gasiti aici detalii despre povestea milionarului.

sursa foto : http://persistentillusion.files.wordpress.com/2008/07/money-heart.jpg

te vad in toate femeile...

...muzica despre femei si iubire, la fel de firesti...

Paste 2010, incotro?

Jana, Kapi se intrevede ceva la orizont? Anul asta nu mai ratam nimic, Mariuca deja e mare si va sta la bunici sau poate o luam cu noi.

Eu ma gandeam la un Amsterdam :D de Paste...booking sau agentie?

Am gasit aici niste oferte, ramane sa stabilim destinatia si perioada.

luni, 8 februarie 2010

ceaiul alb-remediu pentru raceala

Ma pricopsii ieri cu o raceala pe cinste, de-aia cu toate simptomele..curge nasul, curg ochii, doare gatul, doare capul, moleseala, nauceala...ia si paracetamol,  si nurofen, si strepsils, si propolis cu vitamina C..tot ce stiam eu ca merge in cazuri de-astea...numai ca parca toate starile mele se accentuau, parca nimic nu avea efect.

Nu cunosteam ceaiul alb decat ca ingredient al anumitor produse cosmetice...pana zilele trecute nu bausem niciodata...mi-am luat pt ca de ceva vreme tot testez noile arome Lipton, incantata fiind si de ceaiul verde, si de cel negru, si de cel de fructe de padure...pe cel alb nu-l incercasem...ei si azi de dimineata m-am 'delectat' cu doza obisnuita de ceai alb...dupa o ora mi-am mai facut o cana...si-asa nu distingeam nuantele de gust, ma multumeam ca totusi simteam ceva cald mangaindu-mi gatlejul...dar minune minunata, dupa a doua cana deja mi-a revenit mirosul, nu mai doare gatul, a disparut si nauceala.

Eiii...cred ca e coincidenta, poate ca toata farmacia de ieri isi face azi efectul, dar cautand pe net am gasit explicatia: ceaiul alb e antiviral si antimicrobian si, in plus, previne cancerul, scade colesterolul, protejeaza inima, intareste oasele, mentine dintii si gingiile sanatoase.
Gasiti aici un articol complet pe tema asta.

Asa ca pana la urma, cu toate studiile lor , savantii in medicina alopata nu vor putea intrece niciodata puterea naturii, oricum se stie ca asiaticii sunt cei mai buni vraci ever.
Si ma conving pe zi ce trece ca din natura vin cele mai bune remedii...trebuie doar sa invatam sa le cautam.

sursa foto :www.sporeflections.wordpress.com

sâmbătă, 6 februarie 2010

joss stone

...L.O.V.E....ca sa mai visam putin, ca tot ninge afara ca-n povesti...
...dar maine ne scuturam de zapada si de joss stone si redevenim lucizi :D

un anti-articol despre sabloane relationale

Tot gasim in diverse publicatii, cunoscute ori novice, tiparite ori online, diverse retete care sa rezolve dilemele intr-o relatie.
Ca, deh, ce ne preocupa, pe noi femeile, in general?

Sa intoarcem pe toate partile o problema, sa despicam firu-n patru...vorba aia, ne tragem din bunici care teseau, crosetau ori lucrau la andrele :D...sa gasim solutii unor probleme extrem de complexe din punctul nostru femeiesc de vedere, dar care de cele mai multe ori nu exista decat in mintea noastra ori sunt chestiuni extrem de simple...

Ei si ce tot dezbate, testeaza, chestioneaza media femeiasca, adicatelea revistele de profil?

Pai subiecte genul 'cum sa tii un barbat langa tine'...

...ei si se emit multe pareri, ca asa si pe dincolo, ca trebuie una-alta etc....neee, daca un barbat deja a calcat stramb, el nu mai e al tau decat cu poza, cu prezenta, mereu se va gandi si in partea cealalta...si intr-un final va alege sau va pendula in permanenta, dar in mod sigur, nu va mai fi niciodata al tau! nu complet! 

Apoi...'cele mai bune sfaturi sa tii pe picioare o relatie'...

...ehhh, atat vreme cat barbatul si femeia sunt niste fiinte totalmente diferite, cu mod de gandire diferit, mai pe scurt cu o constructie interioara diferita, e clar ca foarte rar se vor face sacrificii in asa fel incat cei doi sa fie pe aceeasi lungime de unda si psihic...intr-o relatie singurul lucru pe care partenerii il au in comun e sexul sau banii! atat! in rest, diferentele sunt enorme si nu vor fi depasite niciodata.

Asa ca nu mai incercati sa va supuneti partenerii la fel de fel de terapii gandite de voi sau de altii, ca nu veti face niciodata din ei ceea ce vreti voi...trebuie acceptati ca atare! E simplu: puteti sau nu!

Se cheama toleranta..si pana la urma asta e situatia, daca am putea sa ne modelam un barbat asa cum ne-am dori noi, atunci nu ne-am mai atinge de cei reali, ne-am cumpara tone de plastilina si am sculpta la ei toata ziua :D...

va urma...

sursa foto : nuttygal247waffle.blogspot.com/

vineri, 5 februarie 2010

terapie prin muzica...

...ca tot vorbeam in postul anterior despre micile momente de joy of life...

joi, 4 februarie 2010

downshiftingul sau cum sa ne bucuram de viata

V-ati gandit vreodata sa renuntati la serviciul obositor, la beneficiile materiale pe care acesta vi le ofera, la viata bazata pe consum, la shoppingul pentru a fi la moda, la tot ceea ce inseamna modernitate, societate de consum, la creditele care sa va lege pe viata de banci, la acest modus vivendi in viteza incat parca nu mai ai timp sa simti si sa traiesti nimic cu adevarat, ci doar sa treci in revista intamplarile din viata ca si cum te-ai uita la un film cu si despre tine?

Va mai amintiti ce ati facut ultima data cu drag, ceva scos in afara materialitatii, care sa vizeze doar persoana voastra interioara, sufletul, lucrurile mici si nesemnificative in contextul unei existente nebune si aferate, dar care va lasa senzatii intense, placute, de un nefiresc bine?

Sa revedeti un film care v-a marcat, sa faceti o plimbare prin parc doar de dragul sentimentului de relaxare si de reintalnire cu sinele, cu frunzele, cu iarba, cu bancile care au auzit atatea povesti, cu mirosul de pamant reavan si de copilarie zburdanda, de dragul libertatii de a putea privi, mirosi, atinge?

 Sa va intalniti cu oameni dragi, familie sau prieteni si sa stati la povesti despre cate-n luna si in stele doar de dragul de a-i simti cu voi, de a va sti impreuna?

Sa va luati in serios sinele, sa va aruncati mastile si sa fiti voi insiva? Sa spuneti te iubesc cu toata inima si sa aratati asta?

Sa faceti toate lucrurile astea care par banale, dar care vizeaza lumea voastra interioara si nu exteriorul, care mangaie spiritualul si alunga materialul....asta este conceptul de downshifting....eu i-as spune...nevoia de viata, de simplitate, de firesc...si as privi mai atent copiii...ei stiu sa se bucure cu adevarat!

Pareri avizate gasiti aici .
 



sursa foto: http://www.flickr.com/photos/mexicanwave/1863377812/

de ce unii barbati se simt inferiori femeilor?

M-am apucat de acest post pentru ca am gasit in rapoartele de ieri o vizita pe acest blog, plecand de la keyword-ul "ma simt inferior nevestei".

Mi s-a parut ciudat, stiam ca lumea cauta pe google cate-n luna si in stele, dar n-am avut niciodata certitudinea ca ar exista barbati de genul asta, cel putin nu intre prietenii, cunoscutii mei....desi banuiam ca pot sa apara si astfel de frustrari masculine. (vezi postul asta ).

Iata ca o persoana, un barbat, a vrut sa gaseasca un raspuns pentru dilema lui...si, sincer, mi se pare o situatie destul de stanjenitoare...adica daca tot il pune cu botu' pe labe, de ce barbatul, in general,  nu-si cauta o femeie care sa-l faca sa se simta macar egalul ei, daca nu superior?

Problema fiind enuntata, am studiat-o putin sa vad care ar putea fi cauzele sentimentului de inferioritate...
Pai s-o luam pe rand:

1. barbatii isi doresc femei frumoase si destepte sau destepte si frumoase...adica asta inseamna ca vor ca ele sa aiba un corp frumos si sa aiba o minte care sa faca bani...din popor, frumusetea e atribut feminin, iar desteptaciunea , masculin, deci daca ea ajunge sa aiba portofelul mai gros decat al lui, deja el incepe sa se simta mai jos decat ea, incepe sa dezvolte un fel de dependenta, este mandru de ea, dar slab cu el si atunci, ca sa-si mascheze frustrarile, afirma :"sunt banii nostri!"...adevarat, dar ego-ul lui sufera si el stie asta;

Toata stima pentru cei care stiu sa-si aprecieze unii altora calitatile si se privesc ca un tot, ca pe un "noi", eliminand competitia dintre ei, care chiar nu-si are rostul, zic eu;

2.apoi, plecand tot de la bani, cu care poti cumpara orice pe lumea asta, inclusiv alti oameni, femeia lui detine controlul, banii ii confera putere, independenta, autosustinere si daca i se pune pata pe consort, il poate alunga din eden, fara nicio remuscare, oricum ea e pilonul principal;

La fel, toata stima pentru cei care inteleg ca nu banii sunt cei mai importanti intr-o relatie, ci sentimentele celor doi, pentru ca, tinand cont de ele, amandoi sunt egali si dependenti unul de altul.

Femeieste vorbind, eu cam asa vad lucrurile..poate ma insel...
Astept si parerile voastre.

sursa foto : http://www.psychologytoday.com/blog/the-scientific-fundamentalist/200901/why-men-are-more-intelligent-women