miercuri, 10 octombrie 2012

O campanie socanta: Uraste-ti copilul! Uraste-te pe tine!

Din nou, industria medicamentelor intra pe piata in forta, de data aceasta cu un mesaj socant: Uraste-ti baietelul!



Poate ca pe asta au si mizat, pe reactiile in lant create si pe rapida popularizare prin intermediul retelelor sociale.

Videoclipul de pe youtube are 8 like-uri(probabil acolitii & comp.) si 155 de dislike-uri, cel putin la ora la care l-am vizionat eu, iar commenturile sunt toate extrem de vehemente si acuzatoare.

Din punctul meu de vedere, oricat de mult ai vrea sa ajungi la emotiile omului, sa pui degetul pe rana, nu o faci intr-un mod deplasat si abuziv pentru ca persoanele aflate in situatia asta au coordonatele dramei deja trasate si oricat de greu le-ar fi, stiu, in sufletul lor, ca omuletul de langa ei este sange din sangele lor si numai iubindu-l ii pot face viata mai usoara.

Fail !!


Pe de alta parte, videoclipul cu femeia care este indemnata sa se urasca pe sine, mi se pare un semnal de alarma, dus la extrem, intr-adevar, legat de ritmul de lucru acceptat de femei, pentru ca alternative n-au (adica nu vin bani altfel), cu pretul renuntarii la tot ceea ce inseamna o viata normala.



Un semnal de alarma legat de stresul si nefericirea acelora dintre noi care nu traiesc decat la serviciu, prin si pentru serviciu si care ajung la un moment dat sa realizeze ca, de fapt, desi au muncit atata, sunt un pion in marele joc al corporatiei, ce poate fi oricand azvarlit fara nicio remuscare.

Numai ca in afara biroului nu-i asteapta nimeni, nu familie, nu copii, ci, probabil, doar o casa goala si rece.

Dramatic!

Niciun comentariu: