luni, 25 ianuarie 2010

love itself was gone...

Povesteam la postul asta despre relatiile dintre femei mai mari, ca varsta, si barbati mai mici. Diferente diverse, de la 3-4 ani pana la 9-10 ani. Si sustineam sus si tare ca orice relatie poate dura si poate deveni ceva frumos, daca asta isi doresc si partenerii.

Aplecand urechea in dreapta si stanga, aflai ca treaba nu-i chiar asa simpla. In teorie si in romane, dragostea rastoarna muntii si re-creeaza lumea. 
In realitate, insa, dragostea este, azi, doar instinct..care odata consumat, nu mai are chef de lucruri de-astea marete.

Imi spunea un prieten, odata, ca Platon a murit demult, relatiile platonice nu-si mai au rostul...pentru o lume complet materiala pana si-n simturi, o asa relatie este de-a dreptul desueta, expirata, nepotrivita si uneori pare chiar hilara, stupida.
Ne-am materializat cu totul, nu ne mai incanta nimic daca nu e palpabil si oamenii, ca sa-si dea senzatia ca totusi iubesc, ca se iau in seama la modul serios si isi infrumuseteaza sufletele, au gasit modalitatea cea mai evidenta de dragoste, apropierea fizica..si...ciudat, doar atat!!
Ma intreb, si aici de fapt iau in calcul toate tipurile de relatii, cum poate cineva macar o clipa sa creada ca poate construi o relatie langa altcineva cu care imparte doar un pat si atat!

Fara macar sa se cunoasca asa cum trebuie, ajung sa consume relatia fizica si-si dau seama ca sufleteste nu sunt compatibili, ca isi doresc lucruri diferite, ca au conceptii diferite, ca traiectoria lor in viata e diferita. Ca diferenta de varsta atarna greu atunci cand vine vorba de interese comune, de toleranta, de acceptarea celuilalt, de pasii necesari in maturizare ...

Mai meditam, mai traim, mai experimentam...


Niciun comentariu: