sâmbătă, 23 ianuarie 2010

barbati vs femei

M-a surprins asertiunea unui barbat care, certandu-se cu iubita lui, ii invoca drept motiv de despartire faptul ca este o femeie mult prea complicata pentru el. Prea complexa, prea isteata, prea frumoasa, prea perfecta, prea femeie!

What??? Cum naiba sa te desparti de o femeie care, din spusele lui, pare idealul???

La fel de intrigata a fost si ea ...el tocmai ii facea la modul rece, rational o declaratie de dragoste, compusa din vorbe, lipsita, e adevarat, de suspin, de voce suava, de ochi galesi, de freamat, de sentiment. Pur rationala, pur obiectiva, ca si cum ai descrie o mobila...sau o carte...sau nu stiu..ceva neinsufletit. Ciudat, nu?

Uitandu-se fix in ochii ei, el a continuat sa-si argumenteze spusele...eu sunt un barbat simplu si caut simplitatea, caut normalul, caut omenescul, nu vreau o zeita, nu-l vreau pe dumnezeu...si, in plus, ma simt mereu inferior tie, ma sperie totul la tine, simt ca mereu esti cu un pas inaintea mea si ca eu nu sunt suficient de bun pentru tine, ma simt inutil, ma frustreaza toate calitatile tale si ma simt total defect pe langa tine...

Cum vine treaba pana la urma cu barbatii astia? Cand il prind pe Dumnezeu de un picior, dau peste o femeie care le are pe toate, nu-i pot face fata, se sperie si fug, iar cand gasesc o femeie comuna, asa cum afirma ca-si doresc, se plictisesc repede si o cauta tot p-aia perfecta!!!

Bizarerie curata!! Ii vom intelege vreodata??

3 comentarii:

Cristinne spunea...

Sunt atatea femei frumoase si destepte, de cariera, in special, care probabil au ingenuncheat si au timorat multe minti masculine...sa inteleg ca nu avem si printre cititoarele acestui blog? Ne-ar putea impartasi cate ceva din experienta lor :).

Laura spunea...

Zeita...femeia perfecta...toti barbatii viseaza sa gaseasca la un moment dat o asemenea femeie... Problema apare cand chiar o gasesc (mai mult sau mai putin, de..nimeni nu e perfect). Atunci se simt intimidati,li se pare ca nu mai au controlul, ca nu mai sunt "Barbati"! si nu prea le convine, si incep sa nu isi mai doreasca perfectiune...ci doar normalul (femeia sa castige mai putin decat ei, sa nu mai arate asa bine(sa nu intoarca toti capul dupa ea), sa nu se mai aranjeze asa mult ca "cine naiba o vede?? lui ii place asa naturala")...mda...cred ca ma opresc aici...barbatii stiu mai bine ;)

Cristinne spunea...

..oricum, mie mi se pare ca prea s-a intors lumea asta cu fundu-n sus...femeia a preluat prea multe de la barbat si parca nu mai e loc de doi, ajunge sa fie ea super femeie si la serviciu si in toate... si barbatilor ce le mai ramane de facut?? sa nu generalizam, dar exista din ce in ce mai multe situatii de genul asta...poate ca pana la urma isi doresc si ei statutul inapoi si o vor pe femeia-mama-gospodina, vor ca, intorcandu-se de la serviciu, sa miroasa in casa a mere si scortisoara :D, a caldura, a familie...